Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

LG že 11. leto zapored ohranja prevlado na svetovnem trgu OLED televizorjev

LG že 11. leto zapored ohranja prevlado na svetovnem trgu OLED televizorjev

29.02.2024

V nenehno razvijajočem se svetu domače zabave je LG zaradi svojega revolucionarnega prispevka na svetovnem trgu televizorjev nesporno vodilni. Na svetovnem trgu televizorjev OLED dominira že 11 let zapored, njegova zavezanost inovacijam in odličnosti pa sije bolj kot kdaj koli prej, saj se televizorji LG razlikujejo od ostalih.

Po podatkih podjetja za tržne raziskave Omdia je bil LG lani na vrhu svetovnega trga OLED s skupno 3 milijoni dobavljenih televizorjev OLED. LG se ponaša z impresivnim 53-odstotnim deležem svetovnega trga televizorjev OLED glede na število dobav in trdno zaseda prvo mesto kot nesporni vodja trga televizorjev OLED s številnimi možnostmi oblik in velikosti.

V dobi "čim večji, tem boljši" se želja po izjemno velikih, vrhunskih televizorjih še naprej povečuje in lani ni bilo nič drugače. Ob naraščajočem povpraševanju je delež televizorjev velikosti 75 palcev in več presegel 20 odstotkov glede na prihodke na trgih vrhunskih televizorjev, vključno s Severno Ameriko in Evropo.

Dobave televizorjev OLED z diagonalo 75 palcev in več so doživele eksplozivno rast in presegle 25 odstotkov prihodkov na celotnem trgu televizorjev OLED. Ker je eden od štirih prodanih televizorjev OLED izdelan v izjemno velikem modelu, se je ta trend v zadnjih petih letih, vključno z lanskim letom, približal skoraj 70-odstotni povprečni letni rasti.

LG ponovno potrjuje svojo prevlado na trgu z velikanskim deležem, ki se približuje 60 odstotkom vseh dobav televizorjev OLED z diagonalo nad 75 palcev. LG aktivno širi svojo ponudbo brezžičnih televizorjev OLED in predstavlja 97-, 83- in 77-palčne modele z revolucionarno rešitvijo brezžičnega prenosa 4K/120 Hz, s čimer širi razpoložljivost brezžičnih televizorjev OLED in hkrati zadovoljuje naraščajoče povpraševanje po izjemno velikih vrhunskih možnostih na severnoameriškem in evropskem trgu.

Ker povpraševanje po vrhunskih ultra velikih televizorjih še naprej narašča, LG krepi svojo ponudbo televizorjev OLED z razširjeno ponudbo modelov brezžičnih televizorjev OLED ter izboljšano kakovostjo slike in zvoka z naprednimi procesorji AI, vključno s procesorjem α (Alpha) 11 AI. LG-jevi najnovejši televizorji OLED bodo ponujali tudi še bolj prilagojeno izkušnjo domače zabave s platformo webOS smart TV.

Skupne pošiljke LG-jevih televizorjev OLED in LCD so lani znašale več kot 22,53 milijona enot, kar pomeni 16,3-odstotni delež na svetovnem trgu televizorjev leta 2023 glede na prihodke. Televizorji LG QNED z dodatnimi možnostmi, ki dokazujejo uspešnost podjetja na svetovnem trgu televizorjev, se ponašajo z LG-jevima barvnima tehnologijama Quantum Dot in NanoCell za natančne in živahne barve. Zaradi teh izjemnih modelov QNED se je LG lani s 14,7-odstotnim deležem prihodkov uvrstil na drugo mesto na trgu televizorjev LCD s kvantno piko, pri čemer so televizorji LG NanoCell izključeni iz te številke.

Najnovejši LG-jevi televizorji QNED imajo tehnologijo Mini LED in procesor Alpha 8 AI, ki se v primerjavi s predhodnikom, procesorjem Alpha 7 Gen 6, ponaša z 1,3-krat večjo zmogljivostjo umetne inteligence za natančnejše stopnjevanje barv. Z raznoliko ponudbo lahko kupci izberejo želeni model z velikostjo od 43 palcev do velikega 98-palčnega modela.

Na svetovnem trgu televizorjev je bilo lani skupno dobavljenih več kot 201 milijon televizorjev, kar je nekoliko manj kot leto prej. Dobave televizorjev LCD so že drugo leto zapored ostale pod 200 milijoni enot, medtem ko so dobave televizorjev OLED, vključno z LG-jevimi, dosegle 5,6 milijona enot.

 
 
 
 

Prijava na e - novice

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah!

    1. VAMA TRADE POVŠIČ & CO. D.O.O. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 

Pooblaščeni servis

 

Kartično plačevanje

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.